Lån utan UC


Någon gång i livet befinner sig de allra flesta i en typ av ekonomisk kris eller ekonomiskt svår situation där en oförutsedd kostnad eller utgift uppstår. Det är inte säkert att det då finns kapital tillgängligt att ta ut från banken, att ta ett lån går vidare sällan snabbt utan processen kan dröja. I sådana fall kan ett så kallat snabblån eller smslån vara en optimal lösning i den situationen.

Ansökan om ett smslån tar väldigt kort tid och det går att göra via mobilen med mobilt BankID. Därefter behöver ansökan bli godkänd, vilket oftast bara tar några minuter. Efter det blir du beviljad pengarna och får dem utbetalade inom några minuter eller timme. I en del fall kan till och med dessa lån ställa till det eller inte räcka till, om du har en betalningsanmärkning är det osäkert om du kan bli beviljad ett lån. Men det finns emellertid undantag, en del långivare accepterar betalningsanmärkningar eller tillåter lån utan UC.

För att underlätta jobbet för dig så har vi på Smslån listat ett flertal långivare som tillåter betalningsanmärkning och där det går att låna utan UC. Vi jämför långivare med varandra som erbjuder lån utan UC så att du kan hitta det lån som passar dig bäst.

Beviljar alla 2023

Söker du efter sms lån som beviljar alla? Då har du hittat rätt. På Sms lån som beviljar alla har vi sammanställt de långivare som beviljar sms lån i högst utsträckning.

Ferratum är en känd långivare som beviljar upp till 98 % av alla ansökningar. Ferratum erbjuder sms lån mellan 1,000 – 45,000 kr. Gör en enkel ansökan redan idag och få svar på några minuter.

Detta är högkostnadskrediter

Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Vad är ett lån utan UC?


Du har förmodligen hört talas om ”lån utan UC” eller ”få ditt lån beviljat utan UC” samt att det oftast indikerar något positivt för dig som låntagare. UC är den ursprungliga förkortningen för Upplysningscentralen, som är det största kreditupplysningsföretaget och genomför kreditupplysning, kreditprövningar, kreditbevakning samt beslutsunderlag för kreditbedömningar i Sverige.

 

Om du ansöker om ett lån men har sedan tidigare betalningsanmärkningar så kommer detta synas när du ansöker om lån med UC, det kan vidare vara en avgörande anledning till att du inte blir beviljad lån eftersom din trovärdighet som låntagare är lägre.

 

Detta innebär en tuff situation för de som är i desperat behov av att få pengar snabbt och behöver ett lån omgående, vilket gör att möjligheten att låna utan UC blir en optimal lösning. Enligt konsumentkreditlagen har samtliga långivare en skyldighet att göra en kreditupplysning på dig som potentiell låntagare. Men vid smslån eller snabblån så använder långivaren sig utav andra kreditupplysningsföretag såsom Bisnode eller Creditsafe, det innebär att du trots din betalningsanmärkning kan bli beviljad ett lån trots en betalningsanmärkning.

 

Detta är ett fungerande alternativ för de som befinner sig i en desperat ekonomisk situation och behöver behöver låna pengar snabbt. Oavsett om det gäller privatlån, snabblån eller billån, så bör man ha sin kreditvärdighet i åtanke. Därtill finns det mer lämpade långivare som har dugliga villkor och tillåter lån utan UC, medan andra långivare kan vara till en stor ekonomisk nackdel för dig. Det gäller således återigen att ta reda på olika långivares villkor och förmåner.

Varför ska man välja ett lån utan UC?


Som tidigare nämnt anses det ofta vara något positivt för låntagaren när det går att låna pengar utan UC, även om det också medför en del nackdelar. Men anledningen till att så många lockas av att låna pengar utan UC beror på att villkoren eller kraven för att få ta ett lån är betydligt få. Så om du befinner dig i en situation där du behöver pengar snabbt och enkelt så är ett sms lån utan UC ett perfekt alternativ. För att illustrera lättare för- och nackdelarna för dig så presenteras de nedan.

 

Fördelar:

  • Du behåller en god kreditvärdighet eftersom låneansökningar och kreditupplysningar inte registreras och de delas mellan olika kreditupplysningsbolag
  • Det är lättare att få ett lån beviljat trots flera förfrågningar eller betalningsanmärkningar beroende på långivare.
  • Du får snabbt tillgång till pengar och ansökan är enkel

 

Nackdelar:

  • Det kan var svårt att sätta en begränsning på sig själv när det gäller att ta olika lån, eftersom det är väldigt lätt att bli beviljad lån när kreditupplysningen inte görs via UC.
  • Risken är att du tar för många lån än vad du egentligen har råd till. För att undvika betalningsanmärkningar, Inkasso och Kronofogden rekommenderas det därför att du inte söker för många lån.
  • Vissa långivare erbjuder inte lika höga lånesummor vid lån utan UC eftersom risken att pengarna inte betalas tillbaka är större.
  • Lånet blir en risk för långivaren eftersom din kreditvärdighet inte är hög, därför blir ett lån utan UC dyrare i form av högre ränta.
  • För många förfrågningar hos olika kreditupplysningsbolag kan ändå minska din kreditvärdighet, även om det inte är lika vanligt som om kreditupplysningarna gjorts hos UC.

Vill du låna? Hitta snabba lån utan UC här!


Om du befinner dig i en stressig eller desperat situation och behöver låna pengar snabbt, då kan det vara svårt att veta vilket lån du bör ta och vilket som kommer gynna dig mest. Men att låna pengar utan UC är den bästa lösningen för att söka lån, utan att dra på dig flera upplysningar via UC, i form av sms lån och snabblån utan UC. För att underlätta arbetet att söka upp och ta reda på olika långivare så har vi här på Hitta SMS lån tagit fram de allra bästa långivarna som erbjuder lån utan UC. Med vår jämförelsefunktion kan du således bläddra mellan alternativen för att få en överblick över samtliga. Det är fördelaktigt att jämföra de olika lånen för att hitta det optimala lånet för dig. Detta är dock inte helt vedertaget än, när det kommer till allt annat i livet så jämför vi ständigt saker med varandra. Alla möjliga köp och produkter jämför vi för att hitta det bästa valet, men historiskt sett har vi enbart utgått från en bank eller långivare vilket tycks idag omodernt. Idag finns det ett stort utbud av långivare där de olika lånen och dess förmåner samt villkor faktiskt varierar.

Går det att ta lån utan UC med många förfrågningar?


Det går att få lån utan UC trots betalningsanmärkningar men om du har för många kreditupplysningar och förfrågningar genom andra lån som du har ansökt genom UC, så blir det svårare att få lån även om det ej sker genom UC. Kreditupplysningar och förfrågningar gör således din kreditvärdighet betydligt lägre, och ska därför försöka undvikas.

Lån utan UC med betalningsanmärkningar


När man ansöker om lån hos en långivare är det två parter inblandade, varav den ena ”lånar ut” pengar till den andra. För att detta utbyte ska vara lönsamt för bägge så måste långivaren få något i gengäld. Därför betalar låntagaren en viss ränta, det vill säga ”priset” på lånet utöver själva lånebeloppet. Räntan beror på låntagarens pålitlighet, om låntagaren är pålitlig med inga betalningsanmärkningar eller liknande så anses denna vara trovärdig och i de fallen kan räntan vara lägre. Men när du ansöker om att låna utan UC beror det på att du redan har en betalningsanmärkning vilket i långivarens ögon tyder på att du blir mer trovärdig som låntagare.

 

Det innebär i sin tur att risken att du inte kan betala tillbaka hela skulden är högre och därför behöver långivaren en typ av försäkring, i form av en ränta som ofta är något högre. Det är alltså till synes positivt att det går att låna pengar utan UC trots betalningsanmärkning, men det behöver inte vara positivt i en ekonomisk bemärkelse. Den totala kostnaden blir högre än om du hade lånat med UC, det gäller således för dig att du försöker att undvika betalningsanmärkningar. Om du emellertid har råkat få en men ändå är kapabel till att betala tillbaka pengarna så är ett lån utan UC av helt optimal grad.

Hur ansöker jag om Snabblån och SMS lån utan uc?


Själva ansökan om snabblån och sms lån utan UC är väldigt enkel. Vad det innebär i kort att inte låna via UC, det vill säga Upplysningscentralen är att du ansöker om ett sms lån hos en långivare som inte använder sig utav UC, utan istället Creditsafe eller Bisnode. Inledningsvis behöver du således hitta en långivare som erbjuder detta.

Sök lån via en jämförelsetjänst för att hitta bäst Lån utan UC
Det absolut enklaste och bästa är att hitta en långivare genom att använda sig utav en jämförelsefunktion, där kan du bläddra mellan olika alternativ som erbjuder lån utan UC samt det lån som passar bäst för dig.

Klicka in och läs mer hos fler än en långivare för att hitta det lån utan UC som passar dig bäst.
Givet att det finns ett så stort utbud av lån och olika långivare så har du möjlighet att hitta det lån som passar dig allra bäst. Se därför till att läs om fler än en långivare för att jämföra alternativen.
Gå vidare till långivarens hemsida och läs mer..

Därefter när du har hittat den långivaren som verkar bäst för dig och dina behov kan du läsa mer om lånevillkoren och avgifter på deras hemsida.
Fyll i låneansökan och ansök om lån utan uc.

När du har gjort ditt val så kan du klicka dig vidare till låneansökan, därefter fyller du i dina personuppgifter.

Vanliga frågor om lån utan UC


Vad är lån utan UC?

Lån utan UC innebär att du använder dig utav långivare som inte gör en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC). Liknande företag är Creditsafe eller Bisnode som tillåter betalningsanmärkning vid låneansökan. Det innebär i praktiken att det är väldigt enkla villkor för att bli beviljad lån.

Hur mycket pengar kan man låna med lån utan UC?

Hur mycket det går att låna med lån utan UC varierar helt på långivare, däremot brukar lånebeloppet inte vara höge än 10 000 kr. Det rör sig således oftast om lägre belopp. Det finns en del långivare som erbjuder maxkredit 50 000 kr samt 100 000 kr.

Vad har lån utan UC för krav?

Lån utan UC har en del krav, dessa är vanligtvis är det en åldergräns som främsta krav och brukar ligga mellan 18 år eller 20 år. Vidare behöver du ha en årsinkomst på minst 110 000 kr, du behöver därtill vara folkbokförd samt bosatt i Sverige. Slutligen får det ej föreligga några aktiva skulder hos Kronofogden.

Är det en bra ide att ta ett lån utan UC?

Att ta lån utan UC, eller ett snabblån i allmänhet kan vara en bra lösning för dig som befinner dig i en akut ekonomisk situation eller liknande. Men som trots det har möjlighet att betala tillbaka lånet. Det är ingen bra idé att låna för exempelvis konsumtion av onödiga köp eller om du helt enkelt inte har möjlighet att betala tillbaka.

Vad kostar det att ta ett lån utan UC?

Vad ett lån utan UC kostar beror på din långivare samt deras lånevillkor, däremot finns det generella punkter som kan påverka kostnaden. Till exempel spelar din kreditvärdighet samt det lånebelopp du väljer en roll. Generellt är det ett dyrare lån eftersom ränta och andra avgifter tenderar vara högre.

Hur snabbt blir jag beviljad lån utan UC?

Det brukar gå snabbt att bli beviljad lån och få ut pengarna eftersom lån utan UC tillhör kategorin snabblån, oftast sker det 24 timmar efter ansökan. Med vissa långivare kan det dröja enbart några minuter.

Vilka erbjuder Lån utan UC?

Creditsafe
Bisnode
Sergel Kredittjänster AB
Syna AB
Decidas Info AB

Betyder lån utan UC att man lånar utan upplysning av kreditvärdighet?

Många kreditupplysningar ger dig sämre kreditvärdighet, med lån utan UC görs fortfarande en upplysning men själva upplysningen påverkar inte kreditvärdigheten så mycket.

Ta ett lån utan UC på 90 dagar?


Ett lån utan UC på 90 dagar anses vara en av de längre typerna av SMS lån. Men idag har marknaden för SMS lån förändrats och det finns idag smslån på allt ifrån 30 dagar till flera års löptid. Ju längre löptiden är desto större blir den totala kostnaden i form av effektiv ränta. I vissa fall blir den effektiva räntan såpass hög i slutet att det överstiger lånebeloppet med dubbelt så mycket. När du tar ett lån så är det viktigt att se räkneexempel på diverse löptider, för att se den slutliga summan som ska återbetalas.

 

Ta ett lån utan UC på 25 000 kr


Det finns flera olika lånebelopp att välja mellan vid lån utan UC, oftast brukar det röra sig om lägre belopp. Du kan låna alltifrån 1000 kr till 60 000 kr. Med lånebeloppet 25 000 kr utan UC och löptid 2 år blir månadskostnaden 1033 kr hos Ferratum. Något som du bör titta efter vid ansökan om lån, är den effektiva räntan eftersom den består av den nominella räntan samt resterande avgifter. Den ger således den mest adekvata bilden över lånets totala kostnad eller ditt pris.

Vad är nackdelarna med att ta lån utan UC med betalningsanmärkning?


En tydlig nackdel med att ta lån utan UC är att ju större risk långivaren tar, desto dyrare lån. Ränt blir vanligtvis högre för låntagaren eftersom det är osäkert om låntagaren kommer kunna betala tillbaka hela skulden. Det som talar för denna osäkerhet är låntagarens trovärdighet som ofta beräknas vara lägre vid flera betalningsanmärkningar. Således blir lånet dyrt givet en högre ränta, så om du har ett sämre kassaflöde så bör du undvika ta lån utan UC.

 

Samla lån utan UC för att få billigare lån?


Det är aldrig en bra idé att ta flera lån för att avbetala det gamla, dessutom så får du flera olika och utspridda avgifter och räntor. Detta kan resultera i ekonomiska problem om lånen dessutom är väldigt dyra. Men har du väl tagit på dig flera lån som ska avbetalas så går det att ansöka om att få samla lånen. Detta är ett väldigt bra alternativ eller lösning eftersom du får ett lån med samma avgift och lånevillkor.

Därför ska du välja lån utan UC


Återigen finns det tydliga fördelar som lån utan UC faktiskt medför.
Du behåller en god kreditvärdighet eftersom låneansökningar och kreditupplysningar inte registreras och de delas mellan olika kreditupplysningsbolag. Förutsatt att du har lånat utan UC tidigare, annars syns dessa. Det är lättare att få ett lån beviljat trots flera förfrågningar eller betalningsanmärkningar beroende på långivare. Du får snabbt tillgång till pengar och ansökan är enkel

Vad finns det för nackdelar med att ta lån utan UC?


Några av de nackdelar med att ta lån utan UC har vi nämt tidigare men här nämns några av de och andra igen i punktform. Det kan varas vårt att sätta en begränsning på sig själv när det gäller att ta olika lån, eftersom det är väldigt lätt att bli beviljad lån när kreditupplysningen inte görs via UC. Risken är att du tar för många lån än vad du egentligen har råd till. För att undvika betalningsanmärkningar, Inkasso och Kronofogden rekommenderas det därför att du inte söker för många lån. Det finns budget och skuldrådgivning i din kommun du kan vänd dig till, budget och skuldrådgivning är nödvändigt för att du ska få styr på ekonomin.

 

Vissa långivare erbjuder inte lika höga lånesummor vid lån utan UC eftersom risken att pengarna inte betalas tillbaka är större.

 

Lånet blir en risk för långivaren eftersom din kreditvärdighet inte är hög, därför blir ett lån utan UC dyrare i form av högre ränta. Det belopp totalt att återbetala blir således väldigt högt.
För många förfrågningar hos olika kreditupplysningsbolag kan ändå minska din kreditvärdighet, även om det inte är lika vanligt som om kreditupplysningarna gjorts hos UC.

Viktigt att tänka på när du lånar pengar och tar lån utan UC.


Som med allt annat i livet gäller det att ha sunt förnuft och att du kan tänka rationellt om dina egna beslut. Här beskriver vi risker, fördelar såväl som nackdelar men det väsentliga är ändå att du vet om du har förmåga att ta ett lån eller ej. SMSlån och snabblån är trots allt högkostnadskrediter eftersom den totala kostnaden att betala avslutningsvis är väldigt hög. Detta beror i sin tur på att den effektiva räntan är av hög grad, som består av den nominella räntan samt resterande avgifter.

 

Jämför lån

När det kommer till nästan allt i livet så jämför vi våra alternativ och valmöjligheter, till exempel vid jobb, skola, sporter eller diverse köp. Detta är för att vi ska hitta det alternativ som passar bäst för oss. Trots att jämförande är så självklart vid de allra flesta valen i livet så har vi historiskt sett aldrig jämfört lån. Låntagare har besökt en bank och antingen fått sin ansökan beviljad eller ej. Idag finns det ett flertal lån och långivare med olika förmåner och lånevillkor, vilket gör det så viktigt att jämföra de olika lånen. Hos oss tillhandahåller vi även en jämförelsefunktion så att det ska bli så enkelt som möjligt för dig att få en överblick för alternativen och välja det som passar dig bäst.

 

Gör en hushållsbudget.

Att göra en hushållsbudget är viktigt för att hålla en överblick och kontroll över samtliga utgifter och kostnader. En hushållsbudget är en plan över en enskild person eller familjs inkomster samt utgifter, med syftet att nå ett önskat ekonomiskt resultat. Här noteras bland annat utgifterna vecko- eller månadsvis. En planering över ekonomin är mer gynnsamt än vad man kan tro, att få se siffrorna över utgifter och inkomsterna skapar en helhetsförståelse för dina tillgångar och möjligheter. Detta är även bra att göra i förebyggande syfte, om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du att få inkassokrav eller hamna hos Kronofogden. Se därför till att du planerar alla utgifter och inkomster varsamt.

 

Teckna gärna låneskydd om det finns.

Ett låneskydd är en optimal säkerhet för dig som tecknar lån och bör därför tecknas om det ingår i lånet. Låneskydd är de försäkringar som kan tas i samband med banklån, det försäkrar gäldenärens betalningsförmåga i händelse av exempelvis inkomstbortfall, arbetslöshet, sjukdom eller olycka samt annan orsak som försvårar avbetalningen av lånet.

 

Låna bara om du känner att det är verkligen nödvändigt

Alla befinner sig någon gång i en svårare ekonomisk situation, ibland kan det röra sig om oförutsedda kostnader som uppstår. Detta är något alla får räkna med men naturligtvis kan det ställa till det för den som råkar ut för detta och inte har pengarna på bankkontot direkt. De allra flesta är alltså någon gång i behov av att låna pengar, därför är det bra att det finns långivare som kan erbjuda direkt utbetalning samt låga krav och lånevillkor. Det förutsätter emellertid att du som låntagare kan betala tillbaka skulden när löptiden är ute. Att ta ett sms lån eller snabblån kan alltså vara en bra lösning såvida det är en nödvändighet att ansöka om lån. Givet att det medföljer större risker med dessa lån avses de ej för onödiga köp.

Låna aldrig för att betala tillbaka skulder.

Det är aldrig en bra idé eller lösning att ta ett nytt lån för att avbetala ett tidigare lån, som enbart resulterar i en nedåtgående spiral. Det finns därtill flera nackdelar med att ha flera lån utspridda, flera avgifter samt villkor att hålla reda på och betala av. Om du har flera lån så är det alltid bättre att smala lånen till ett och samma så att avgifterna är en och villkoren tydliga. Men när det kommer till att betala av ett lån så är det viktigt att inledningsvis vara medveten om lånets karaktär och kännedom för din förmåga att betala av lånet. Du ska inte ta ett lån om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Om du emellertid inte förmår betala tillbaka hela skulden så ska du vända dig till din kommun, kontaktuppgifter finns att ta reda på samt vilken hjälp som erbjuds i din kommun.